CURA CU BORS DE TARATE
Benefica in:-detoxifierea organismului
-reducerea colesterolului
-anticancerigen
-boli cardiovasculare(cardiopatia ischemica,hipertensiune,tromboza,varice,artrite)
-boli neuropsihice(depresii,nevroze,stres,astenii)
-litiaze urinare
-tuberculoza
ATENTIE!
Nu se recomanda cura in ulcer si gastrite!
Cura se face primavara si consta in consumarea unui pahar de bors ,de 2-3 ori pe zi,dupa mese,timp de 1-3 luni.
RETETA DE PREPARARE A BORSULUI
Intr-o galeata de plastic sau un vas mare de pamant se pun:
-2-3 pumni de malai
-3 pumni tarate de grau
-2-3 cani de apa rece
Se amesteca bine,dupa care se lasa la inmuiat circa o jumatate de ora.
Separat se fierbe o oala cu apa(6litri).Apa clocotita se toarna peste maiaua obtinuta .Cand se mai raceste ,se adauga HUSTELE.Acestea provin de la prepararea unui bors anterior.Ele contin de fapt, fermentii naturali care ajuta procesul de preparare ai borsului.Daca nu gasiti la o persoana care prepara bors ,umeziti 3 pumni de tarate cu bors proaspat .Pentru gust se poate adauga crengute de visin si leustean proaspat..Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn.Se lasa la caldura pana se acreste borsul.Dupa ce se scoate borsul limpede,cantitatea ramasa devine HUSTE pentru borsul urmator.Borsul se pastreaza in sticle ,la frigider.Tot la frigider se pastreaza si hustele ramase pana la noua preparare.
CURA CU APA DE TARATE
Utila in anemii,constipatii ,detoxifieri ale organismului ,scaderea colesterolului,afectiuni ale prostatei,fibrom uterin,constipatie cronica,cura cu apa de tarate se poate face primavara dar si in orice perioada a anului.Taratele sunt foarte bogate in vitamine din grupul B(B1,B2,B3,B5,B6,B8,B9) si minerale.Se pot consuma tarate in amestec de la grau,orz,ovaz.Acestea se macina fin cu ajutorul unei rasnite de cafea.Se pun de seara la inmuiat in apa de izvor sau plata.Dimineata de consuma pe stomacul gol.Se poate adauga o lingurita de miere pentru ca gustul sa devina placut.Taratele macinate fin se mai pot consuma cu iaurt,lapte dulce sau in ceai verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu